onsdag 14 mars 2007

Min glamorösa vardag

Jag jobbade i går kväll och kom väl hem vid 22 tiden. Upp igen och jobbade idag. Kvart i sju börjar vi, halv fyra får vi gå hem.

På hemvägen funderade jag på att gå till affären men ångrade mig och promenerade hem i lugn och ro i solens sken i stället. Något ätbart måste det ju finnas hemma tänkte jag. Och jo då. En halv falukorvsring och tre crispies.

Och vad gör jag då? Jo jag gör som det görs i ett oändligt antal hem varje vecka. Jag lagar korv stroganoff. Denna fantastiska rätt! Recepten måste vara ungefär lika många som det finns hushåll och inte blir det likadant varje gång heller.

Att laga vardagsmat är det absolut tråkigaste jag vet och en av anledningarna till att jag tröttnade på att jobba som kock. Min make däremot tycker att det är ganska kul och är dessutom bra på det. Ingenting han lagar smakar någonsin i närheten av något jag lagar och det är så trevligt. Nu jobbar han ju tyvärr heltid och slutar mycket senare än jag så oftast blir det jag som får svänga i hop något.

Jag hoppas att han godkänner min stroganoff idag. Den innehåller ett hopkok av ingredienser. Från början var det lök och falukorv, sen tillkom en skvätt vatten och bottenskrapet i en burk tomatpuré. Därefter slängde jag i några skedar ajvar, lite ketchup och ett halvt paket matlagningsgrädde. Jag kryddade upp det hela med kalvfond, ljus soya, parikapulver, salt och peppar.

Visst var det här inspirerande och intressant läsning? ;)

1 kommentar:

Kristina Eriksson sa...

Du har blivit utmanad på min blogg!