torsdag 12 april 2007

Frasiga frallor


Ännu ett recept från gömmorna. Jag är ju sjuk och orkar inte med några stora laborationer i köket inte. Jag tycker det är kul och gott att garnera frallorna med lite av varje, inte bara det vanliga, typ sesamfrön. Den här satsen fick bli beströdd med grahamsgryn, quinoafrön, grovsalt, timjan och oregano.



Frallor 20 st


25 gram jäst
1 tsk socker
1 ½ tsk salt
½ dl olja
5 dl vatten
ca 12 dl vetemjöl special


Smula jästen och tillsätt, olja, salt, socker samt lite av vattnet så jästen löser sig. Tillsätt 1 liter mjöl och arbeta smidigt. Tillsätt lite mjöl i taget tills degen blir smidig och följsam eller använd maskin. Låt den jäsa 40 min.

Ta upp och arbeta degen och rulla 20 fina bullar. Pensla dessa med vatten och strö på garnering/smaksättning redan nu så sitter den kvar bättre. Låt jäsa 30 min.

Spraya bröden med vatten före bakningen och därefter en gång till efter halva baktiden. Gräddas i 250 grader ca 15 min. Låt svalna utan bakduk så behåller de sin frasighet bättre.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack så mycket för detta recept ^^ nu ska jag oxå ställa mig i köket och göra egna frallor...

Anna-Eva sa...

Varsågod!

Hilde sa...

Vilka fantastiskt goda frallor!! :)

Bakar mycket och vill att det ska va enkelt och dom här var toppen! Tack!!

Anna-Eva sa...

Kul att du gillade dem Hilde! :)