fredag 6 april 2007

Granatäpplefromage


När jag var liten var fromage det godaste jag visste. Nu har fromagen försvunnit långt ner på listan av populära efterrätter. Omkullsprungen av bland annat Crème Brulée, -caramel och Pannacotta. Här kommer en modern version.


2 ägg
3 gelatinblad
1 dl socker
2 dl vispgrädde
5-6 tsk Granatäpplesirap
Röd karamellfärg
1 granatäpple

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.Vispa äggulor och socker pösigt och ställ åt sidan. Vispa grädden men inte för hårt. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör försiktigt ner grädden i äggulevispet, smaksätt med granatäpplesirap, smaka av hur mycket efter hand. Färga till trevlig rosa färg. Smält gelatinet i en glasskål i micron ca 5 sekunder. Tillsätt detta.Vänd tillsist försiktigt ner äggvitorna. Slå upp i portionsglas och ställ kallt att stelna. 4 stora portioner eller 5-6 mindre. Garnera med granatäpplekärnor vid serveringen

3 kommentarer:

juliana.persson sa...

Ser gott ut. Var köper du granatäpplesirap?

Anna-Eva sa...

I invandrarbutiker, jag handlar ofta på alfo gross.

Kinna Jonsson sa...

Jag måste nog säga att den är högt upp på min lista fortfarande. Den här såg ju helt suverän ut.