torsdag 17 maj 2007

Matshoppingförbud!


Hur ska detta gå? Det händer inte ofta men just nu har det hänt. Vi råder brist på kontanter. Alltså går min hjärna på högvarv för att få ut så mycket som möjligt ur skafferi, frys och kylskåp. Utgångsläget är inget vidare. I köttväg finns en gigantisk burk varmkorv som vi gömt sen vår 70-årsfest i mars samt en mycket liten snutt falukorv. Varmkorven gladde i alla fall sonen och hans polare till lunch och själva blev vi om inte glada så i varje fall mätta. Nu puttrar en gryta tomatsås på spisen. Igår blev det veganska burgare i bröd med sesamdressing. Det var ingen höjdare men fullt ätbart. Inte mycket att blogga om alltså fast ganska kul ändå tycker jag. Men på lördag blir det fest!

2 kommentarer:

Kinna sa...

Det går säkert bra. Säsongens grönsaker, hederliga saker som potatisbullar, äggakaga, raggmunk, blodpudding (om man nu gillar det) kan funka. Grönsakssoppa är jättegott och billigt. Du fixar det här. Dessutom är många av sakerna sunda.

Anna-Eva sa...

Klart det går bra men det var lite utmaning att skapa middagar utan att handla alls :) och då fanns tex inga ägg i huset, knappt några grönsaker heller.Men nu ska vi köpa hem lite basvaror så vi klarar oss.Jag är van från förr vid att leva billigt.