tisdag 15 maj 2007

Prego


På stranden i Carcavelos kunde man köpa en Prego till lunch. Det var ett gott lite segt bröd och i detta låg stekta skivor av marinerad biff och stekt lök. Pregos stod inte på menyn men de gick alltid att få. Perfekt lättlunch. Och vansinnigt gott.

Detta behövs till en Prego:

Gott bröd, exempelvis bröden nedan eller ciabatta. 1 gul lök stekt i olivolja. Biff.

Marinerad biff (räcker till ca 4 pers)

Ca 350 g biff (lövbiff, rostbiff, minutbiff..)
2,5 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm peppar
2 krossade vitlöksklyftor
2 smulade lagerblad

Banka till biffen ordentligt med köttklubba så den blir tunn och nästan går sönder för att minska risken för att den ska bli seg. Blanda marinaden. Skär köttet i mindre bitar om biffarna är stora. Joxa ihop allt ordentligt så allt kött får marinad och kryddor på sig. Låt stå i rumstemperatur en timme. Stek köttet i lite olivolja. Slå på resten av marinaden när köttet är färdigt.

Värm brödet och fyll med biff och lök. Ät och njut.
Ännu godare blir det förstås med både vitlökssmör och biff i brödet :)

2 kommentarer:

Marsala sa...

Har man ätit en Prego glömmer man det aldrig. Så mustig och god "sås". Men Prego med dobrada är ju inte dumt heller. Kokad mör i välkryddad tomatsås. Mitt motsånd mot denna rätt släppte i Spanien, där pappa bjöd på en god stuvning. Jag visste ju inte vad komage hette på spanska!

/Sys

Kristina Eriksson sa...

Låter vansinnigt gott!