måndag 4 juni 2007

Sockerärter


Goda som de är, varma och kryddiga eller kalla med senapsvinägrett. Du bestämmer.

Koka sockerärterna i lättsaltat vatten. De ska fortfarande vara knapriga. Kyl ner dem snabbt i kallt vatten.

1 paket sockerärter kokta som ovan.

Senapsvinägrett

1 tsk honungs dijonsenap
1 msk olivolja
1 msk neutral olja
1 tsk äppelcidervinäger
1 krm salt
lite peppar
½ finhackad schalottenlök

Vänd ner de kalla sockerärterna i dressingen och låt stå någon timme före servering.

Varma kryddiga sockerärter

1 paket sockerärter kokta som ovan
1 skiva parmaskinka
2 msk olivolja
2 msk pinjenötter
1 krm paprikapulver
1 vitlöksklyfta
1 nypa smulad torkad salvia
1 msk vatten
färskpressad citron
salt och peppar

Finhacka skinkskivan. Slå ner oljan i en kastrull och fräs skinka, ärter och pinjenötter en stund. Krydda. Slå på lite vatten och låt det mesta koka in. Smaka av med lite salt och peppar. Pressa citron över precis innan servering.

4 kommentarer:

Anonym sa...

snälla inspirera mig! mina höns värper som raketer, gör nåt av många ägg, man kan ju inte äta pannkaka å maränger jämt, eller...

annan

ps
en lite gåta:
annan är inte en man med "hjärtat på andra sidan magen!"
vad är h-n då?

Maria sa...

En man med hjärtat I magen!

Maria sa...

Annars hade jag ju tänkt tipsa om pasjka och äggost för att göra av med ägg.

Anna-Eva sa...

annan: Då är du kanske en kvinna med hjärtat på andra sidan magen :)

Syrran: Sluta terrorisera mina läsare :)