måndag 23 juli 2007

Glöm inte Landskrona

Landskrona är en bortglömd Öresundspärla tycker jag. En jättemysig sommarstad att flanera i och med många bra matställen. Runt Rådhustorget finns flera små ställen med trevliga uteserveringar, exempelvis Speakers Corner och Tycho Brahe. Den senare är känd för sina goda biffar och i lördags blev jag bjuden på en fantastisk Wienerschnitzel där. Den täckte mer än halva tallriken. Mums. Tack Y&M. Ner mot havet ligger Citadellet i all sin prakt med konstparken runtomkring och vid vattentornet hittar du Seglarpaviljongen med god mat och varför inte en Gammeldansk. Och så Strand förstås. Och inte att förglömma, ta en tur till Ven. Landskrona är ett måste på sommaren.

3 kommentarer:

Christina W sa...

TÄnk vilka olika bilder man kan ha av saker och ting.
Vi landade "av misstag" i Landskrona för ett par år sedan. Åt middag och gick en promenad och kände bara att vi inte ville återvända.

ToggeBoIS sa...

Då får du ha en guidad tur av oss nästa gång du är i närheten. Landskrona slår både Helsingborg och Malmö med hästlängder på sommaren... om man hittar :D

Sara sa...

Vad roligt att du bloggar om Landskrona, vi bor mitt i stan vid Rådhustorget och går gärna på Tycho Brahe och äter. Senast igår var vi på Citadellet och matade djuren och fikade. Väldigt väldigt mysigt :)