måndag 20 augusti 2007

Fyll en paprika


Alltså paprikan är ruskigt billig nu. Min favorit är den ungerska smala, lite spetsiga som finns i olika färger. Den är mild och god i smaken och bra att fylla. Jag brukar låta paprikan vara hel och bara skära ett snitt längs med och sen ett pekfingerstort hål i närheten av kärnhuset där jag sticker in fingret och lossar kärnorna och sen sköljer jag bort dem med vatten. Här kommer ett recept på köttfärsfylld paprika med fetaost och tomatsås:


Köttfärsfylld ungersk paprika med tomatsås (ca 4 st)

400 gram blandfärs
200 gram fetaost
½ dl hackad persilja
2 krm malen svartpeppar
2 krm salt

Smula ner fetaosten i färsen och blanda ihop allt med händerna. Fyll paprikorna, det kan vara lite pilligt men det går bra om man tar lite färs i taget. Hur många det blir beror ju lite på hur stora dina paprikor är.

Tomatsås

Blanda direkt i en ugnsform:

1 burk/förpackning krossade tomater ca 370 g
1 msk kina soja
2 tsk paprikapulver
1 tsk hel spiskummin
1-2 tsk sambal oelek
½ tsk salt
1 tsk oregano
2 vitlöksklyftor (pressade)

Blanda ordentligt och lägg sedan i paprikorna. Baka i ugn 200 grader 40-50 min.

Till detta serverade jag fullkornsbulgur med nötter, frön och russin. Det var mycket gott och ännu godare dagen efter så gör dubbel sats och fixa lunchlådor.
Den som vill kan dessutom välja att fylla 8 paprikor istället för 4 med fyllningen. Då behöver man kanske äta 1,5 paprikor för att bli mätt men får mer mat lagad utan större problem.

2 kommentarer:

Hälsoinspiration sa...

Låter supergott och sundare kan det ju inte bli!

Anonym sa...

Det var kanongott!