torsdag 24 januari 2008

Nötpaj


Får jag fresta med dessert? En väldigt lättbakad nötpaj till er ära. Servera ljummen med en kula god vaniljglass och du blir populär.

Deg
100 g smör
1 msk socker
2 dl vetemjöl

Blanda ihop degen och tryck genast ut den i en pajform. Förbaka 10 min i 225 graders ugn.

Fyllning
50 g smör
1,5 dl farinsocker
0,5 dl ljus sirap
2 ägg
100 g nötter

Rör smör och socker poröst. Blanda i sirap och ägg. Hacka nötterna och blanda ner dem. Slå ner smeten i pajskalet och baka ca 15 minuter. Jag använde blandade nötter, pistage, pecan, para och en och annan valnöt. Men det går bra att använda de nötter man tycker bäst om.

3 kommentarer:

lina sa...

Ja, mig frestar du verkligen!!! Nötpaj är bland det bästa jag vet, den ser underbart god ut!

annamaria sa...

Synd att man inte bor granne med dig.....vad gott det låter!

Bendel sa...

Jag blir alltid så frestad av dina desserter!