tisdag 26 februari 2008

Hallon och kardemumma-muffins


Ingenting smakar så hembakt som när det är kardemumma i. Jag älskar kardemumma!

Recept

150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vanillinsocker
1 tsk kardemumma
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
(frysta hallon)

Rör smör och socker smidigt. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Fördela smeten i formar. Jag har en muffinsform i silikon och i den räckte det till 10 st modell större. I amerikanska muffinsformar räcker nog satsen till 8 st. Peta ner frysta hallon i muffinsen, 5-6 st i varje, med sked. Grädda i 200 grader ca 20 min. Kolla med sticka.

8 kommentarer:

Bendel sa...

Hello! Råkade se att Malou von Sivers höll din Vulkan-bok i sin hand på Efter 10 igår. Gissar att det var Linda Skugge som givit henne den eftersom hon var där och pratade mat i samma program.

Anna-Eva sa...

Hej! Ja det stämmer, jag skymtade mig i reportaget som handlade om inredning för barnfamiljer.Min bok och min blogg lever visst sitt eget liv helt utan min vetskap :)

Anonym sa...

Ser gott ut, måste provad nån dag!

Anna-Eva sa...

De är goda. Dessutom är det ett mycket användbart recept som man kan dutta i det mesta i :)

Anonym sa...

Måste prova, hallon kardemumma lät supergott!

Anonym sa...

Nu har jag testat dem! Supergott blev det, även om jag hade i lite grahamsmjöl istället för bara vetemjöl.

Anna-Eva sa...

Kul att du gillade dem Emma!

Julia sa...

Supergott recept! Rekommenderar det verkligen! Jag använde mig av mina egna små knep att ha i en klick vaniljyoghurt också för att få en saftigare och krämigare smak. Hade också i hälften grahamsmjöl och toppade muffinsarna med lite smuldeg, så blev det riktiga delikatessmuffins!