söndag 13 april 2008

Smält rabarber med vit choklad

Bilden gör inte denna smaskiga efterrätt rättvisa! Prova själv så får du se. Detta behövs:
500 g rabarber
200 g vit choklad (fazer bak)

200 graders ugn i 30 minuter

Skala rabarbern och skär stjälkarna i ½ cm tjocka skivor. Kör chokladen i matberedaren. Lägg rabarbern i en ugnsfast form och strö chokladen över. In i ugnen. Låt svalna helt före servering men den är inte god kylskåpskall. Tänk på att det goda finns i sååååsen. Servera med vaniljglass.

4 kommentarer:

Bendel sa...

Jag blir ALLTD sugen på dina efterrätter! Så nu blev det sagt igen. Jag gillar inte vit choklad särskilt mycket, tycker att den ofta blir lite jolmig, men ihop med rabarber tycker jag att det är gott.

Bendel sa...

ALLTID så klart.

Sara sa...

Mmm, så mumsigt det låter. Mycket möjligt att receptet prövas på när rabarberna här har kommit upp :)

Marsala sa...

Hmmm... Kan jag få slicka faten?