torsdag 22 maj 2008

En passionerad matbloggerskas bekännelse


Jag tror på passion och jag är fullkomligt övertygad om att utan passion överlever man inte. Att jag känner passion för mat är väl inte att ta miste på men min största passion är ändå fika. En god kopp kaffe med ett gott bakverk, ja det är så underbart så jag kan inte beskriva det med ord.

Bäst är fika hemma eller hemma hos någon som tagit sig tid att baka något gott. Men det är även trevligt att fika ute tillsammans med en god vän eller flera. Och som jag saknar mitt fikabröd nu när jag bestämt mig för att leva nyttigare.

Men då får jag leta nya passioner och även om de inte går upp mot kaloririka bakverk så är det ändå helt makalöst goda substitut som finns att tillgå. För tillfället är min fikapassion torkade aprikoser med en ruta 70% mörk choklad. Tänk sachertårta om du är tveksam.

Vad brukar du äta till kaffet när suget kommer? Berätta gärna i kommentarerna.
Och förresten, glöm inte att rösta på min fisksoppa, sista dagen är i morgon!

3 kommentarer:

Camilla sa...

Aprikos och mörkchoklad låter smaskigt. Och här kommer några andra förslag från mig:

Ett äpple skuret i klyftor är gott till fikat. Gärna många klyftor.

Ett par olika frukter skurna i små bitar som ätes med en liten gaffel. Typ fruktsallad men utan grädden till och lite större bitar.

En knäckemacka med god ost eller youghurtmjukost med smak av soltorkade tomater.

Och ibland äter jag en chokladkaka, alltså typ ett kex som smakar riktigt mycket choklad. Naturligtvis inte lika nyttigt, men gott ibland.

Anonym sa...

Ananas-cheescake med lättkesella o digestive/kokkosbotten går att göra nyttig och till&med god..ha ha, men lyckades bara en gång så jag får berätta receptet när jag minns bättre ;-)
Hur som skulle fyllningen göras kall med gelatin så inte sötman från annanasen försvinner, så slipper man ha socker i.
MVH/Hulda

annamaria sa...

Visst är det underbart med fika! Hembakat - det är min passion. Det kvittar nästan vad det är - allt är godare än köpebröd. Det allra godaste - usch vad svårt men Mormors päronkaka, det är inte mycket som slår den. En mjuk kaka som blir lite lagom kletig av mogna päron. Ja himmel vad gott. Tänk om vi skulle bott grannar - vi hade vägt sisådär 200 kg var. Hahaha...riktiga tungviktare till sköterskor - det är fint det!