måndag 12 maj 2008

Rabarbersmulpaj


Ingen matblogg är väl komplett utan ett recept på rabarbersmulpaj? För mig är smulpaj det godaste, goda. Jag vill ha mycket deg och mycket sås och det ska allra helst vara marsán. I lördags var det lite för mycket med paj som dessert till all den tunga maten men gott var det ändå.

400-500 g rabarber
150 g smör
1,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
sirap, potatismjöl

Ansa och skala rabarbern och skär den i små bitar. Knåda ihop degen. Lägg rabarbern i en pajform. Ringla över lite sirap. Sirap ger en knäckig känsla i pajen som jag gillar. Pudra över ungefär 1 tsk potatismjöl. Smula över degen. Baka 225 grader ca 25 minuter.

Godaste marsánsåsen

5 dl mjölk (3 %)
1 dl vispgrädde
0,75 dl socker
2 påsar marsánsåspulver för kokning

Koka ihop en stund. Låt kallna. Späd med mera mjölk till lagom såskonsistens. Ställ in i kylen och låt den bli iskall.

1 kommentar:

annamaria sa...

Åh vad underbart det är!! Blir så sugen. Inte hälsosamt att hälsa på hos dig så här dags.