torsdag 28 augusti 2008

Biff och nudelwok


Anna Maria har wokat, Sara har wokat och själv höll jag på att dö igår om jag inte fick woka jag också. Detta är resultatet:

Ca 4 portioner

250 g vitkål
150 g purjolök
½ paket färska böngroddar(mungbönor bäst)
1 liten burk skivade bambuskott
250 g biff, jag använde rostas

sesamolja

Woksås:

1,5 tsk szechuanpeppar
½ tsk torkad chili
3/4 dl ostronsås
2 msk ljus kinesisk soya
1 msk chinkiangvinäger

3 portioner kokta nudlar av valfri sort

Strimla vitkål, purjo och biff. Låt wokpannan bli het. Woka först grönsakerna i sesamolja. Tag upp. Woka biffen i ett par omgångar. Ta upp. Krossa szechuanpepparn något. Häll mer olja i pannan och låt pepparn poppa en stund. Tillsätt övriga såsingredienser. Lägg i grönsaker och biff och låt allt bli varmt. Tillsätt nudlarna. Låt allt bli hett. Ät!

3 kommentarer:

Anna sa...

Wok funkar alltid!! Jag var ute och surfade lite och letade efter hemsidan till Baxters PD-utbildning i Kista! Jag hittade inte den men däremot hittade jag en annan blogg av dig där du skrev att du hade varit på den! Jag visste ju att du var sjuksköterska men inte att du jobbade med njursjukvård?? Det är jättejättekul i sånt fall för det gör ju jag med!! Jag har gjort det här i Norrköping och på onsdag börjar jag jobba på en njuravdelning (som även har endokrin- och reumatologpatienter) i Västerås!! Om jag förstod det rätt så var du PD-ansvarig på din avdelning och det ska jag också bli nu när jag börjar på det nya stället!! Jag ska förhoppningsvis få gå Baxterutbildningen nu i höst också :) Var den bra tyckte du??? Vad jobbar du på för typ av avdelning? bara njursjuka eller har ni fler specialiteter?

Anna-Eva sa...

Så kul! Jag jobbar på en avdelning med njurmedicin och endokrinologi och nu i höst har vi fått några kardiologplatser också. Fast jag har sagt upp mig och ska sluta. Vill göra något nytt.PD- utbildningen i Kista var kanonkul och bra. Har nog inte varit på något roligare och mer utvecklande som ssk.Jag och min dåvarande kollega som också var med träffades på lunch idag och pratade faktiskt om den.Ha det så jättetrevligt och lycka till som PD ansvarig!

annamaria sa...

Ja men visst är det underbart med wok!