lördag 13 september 2008

Produkttest - Kelda

Kelda lanserar tre nya smaker i höst och jag har fått äran att provsmaka redan innan de nått
affärernas hyllor. Kul.

Chunky Mushroom, Carbonara Crush och Crema Balsamico heter de tre nyheterna.


Jag har tagit familjen till hjälp och vi både hissar och dissar.
Jag börjar med att hissa förpackningarna som jag tycker är riktigt snygga. De passade så bra i mitt vardagsrum så jag hade lust att låta dem stå kvar där.


Därefter hissar vi svampsoppan alla tre. Riktigt god svampsmak, fyllig och krämig med små svampbitar(som kunde varit flera). Vill du fuska ihop en snabb förrätt tar du denna soppa, garnerar med lite stekt svamp och något kryddgrönt. Klart. En liten toast, snitt eller dylikt till detta och dina gäster kommer att hylla dig. Dessutom innehåller den endast 5 % fett!


Tvåa kommer Balsamicosåsen. Den var god men inte jättegod. Den smakade lite likt deras gräddsås fast med tydlig balsamicosmak. Lite bränd eftersmak tycker jag tyvärr att jag fick i munnen men den är okej i alla fall. Även den här produkten är mager och innehåller 6 % fett så du kan njuta utan att skämmas.


Och så var det dags att dissa. För att inte säga totalsåga. Carbonarasåsen..vad hände kär, Kelda?


En riktig Spagetti Carbonara är inte en sås. Det är het nykokt spagetti som serveras med knaperstekt rökt sidfläsk, färskriven parmesan och en äggula att röra ner i den heta spagettin. Några varv nymalen svartpeppar och min lycka är total. Med andra ord, det är världens enklaste snabbaste rätt och dessutom urgod. Vill man göra rätten lite krämigare kan man blanda äggulan med en liten skvätt vispgrädde men that´s it!


Keldas Carbonarasås smakar uppvärmd mjukost, typ skinkost, spetsad med billig riven parmesan, alldeles för mycket peppar och håll i er..en halv burk vitlökspulver. Hade det inte varit för vitlökspulvret hade det möjligen varit en ätlig sås men nu var den faktiskt inte det. Sorry Kelda.Och här kommer ett litet serveringstips:


Fyll lövbiffar med soltorkad tomat i bitar, fetaost, lite salt och peppar och någon örtkrydda. Rulla ihop och stek i smör och olja. Servera rulladerna med ugnsrostade grönsaker och Kelda Crema Balsamico. Gott!

2 kommentarer:

Marsala sa...

Jag har faktiskt inte smakat något från Kelda som varit gott. En del har smakat... skit (konstgjort, konservering, bismaker)!
Kan man verkligen våga prova de där två?

Anna-Eva sa...

Nä prova soppan i så fall, fast varför skulle du? Med skogen full av Karl Johan..