måndag 10 november 2008

Nu är det stekta fläsket verkligen välstekt..


Hej folket och sorry för att jag försvann. Jag vet inte riktigt vad som hände faktiskt. Plötsligt drabbades jag av stor trötthet bara och ledig tid fick ägnas åt att återhämta mig för jag har jobbat lite mer än vanligt. Men nu är jag tillbaks!!

För att återkomma där jag var när jag slutade..fläsket stod i ugnen och doftade gott av äpple och rosmarin men sen..

..blev det inte lika gott som jag hade tänkt mig. Tanken var god, att tillaga rimmat sidfläsk på en bädd av äpplen, lök och färsk rosmarin och servera med rödbetsråraka och äppleyoghurt. Fläsket skulle tillagas länge och svålen skulle bli härligt spröd och knaprig men tyvärr. Fläsket blev mest segt och salt och svålen fick tillagas extra för att nå fram till sprödhet.

Så jag stekte fläsket en gång till istället så det blev knaprigt och därefter smakade det bra med tillbehören som bestod i rödbetsråraka; riv ett par rödbetor och blanda med en decimeter purjo och ett ägg. Stek knapriga i smör och olja. Salta och peppra på tallriken. Äppleyoghurt; 1,5 dl turkisk yoghurt blandades med ett rivet svenskt aromaäpple. Det hela bev en härlig mix av sött, salt och syrligt fruktigt. Riktigt gott faktiskt, tillsist.

3 kommentarer:

Marsala sa...

Erkänn stygga flicka! Storasyster vet nog P-)

Anna-Eva sa...

Vad?

Marsala sa...

Talesättet att "nu är det kokta fläsket stekt" kommer sig faktiskt av att man kokte fläsket, som dessutom kanske var saltat. Och när det hade kokat länge och kokat torrt så blev det - stekt!