fredag 19 december 2008

Saffranskaka med hallon och vit choklad


Det har varit lite mörkt på sista tiden. Både ute, inne, i mitt hjärta och i mitt sinne. Men nu börjar det att ljusna.

För att gottgöra mitt dåliga engagemang med bloggen bjuder jag på den godaste kaka jag kunde hitta på. Saffran får stå för julkänslan men även för ljuset som börjar spira. Hallonen står för hoppet, hoppet om att allt ska bli bra och för att det kommer en sommar igen. Den vita chokladen symboliserar kärleken. Kärleken till mina närmaste, kärleken till maten och kärleken i största allmänhet.

Tänk på det när du tar första tuggan.

Recept

200 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vanilj
1 tsk bakpulver
2, 5 dl vetemjöl
1 kuvert saffran
2 dl frysta hallon
50 g grovhackad vit blockchoklad

Rör smör och socker smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver, vanilj och saffran. Blanda noga. Slå upp i smord bröad form med löstagbar kant. Strö över hallonen och tryck ner dem lite flörsiktigt i kakan. Strö över chokladen. Grädda i 200 grader ca 30 min. Den ska vara lite blöt i mitten. Servera den avsvalnad och jag tycker inte den behöver något ytterligare tillbehör.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmm, vad god kakan ser ut!
Hälsningar Mamma Mat

Anna-Eva sa...

Det är den också men ack så mäktig :)

Anonym sa...

Kakan ser jättegod ut:)

Cutecake sa...

Åh, lite nya idéer om vad man kan göra med saffran, förutom lussekatter och paella då! Härlig blogg du har, ispirerande!