måndag 16 februari 2009

Gyros


Ja men alltså..det var så gott med Gyros i lördags på restaurangen så jag var tvungen att laga hemma också. Inte alls avancerat, bara mycket, mycket enkelt. Tsatziki till, uppfettad med majo för den som tycker att det behövs. Fast med fetasallad och oljedressing är det okej fett ändå tycker jag..

(Fusk)Gyros

500 g fläskfilé, benfri kotlett eller karré
1 msk olivolja
1 msk paprikapulver
½ tsk oregano
½ tsk salvia
1 tsk citronsaft
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt, 1 tsk grovmalen svartpeppar

Strimla köttet. Slå på olja och kryddor. Blanda allt noga. Låt stå någon timme. Stek i smör. Servera med sallad, tsatziki och pommes frites. Eller tillsammans med en grekisk sallad och ett gott bröd. Köttet räckte till 3 hungriga hos oss och vi är 1 tonåring, 1 som inte äter kolhydrater och 1 vanlig man i sina bästa år.

2 kommentarer:

Ida sa...

oj, är det så här man gör gyros? va enkelt egentligen, verkar jättegott :)

Anonym sa...

Dina Gyros verkar supergoda! Det här receptet ska jag prova någon dag!
Ingela