torsdag 7 maj 2009

Äntligen grillsäsong

Jag har inte synts till så mycket som ni har märkt. Det beror på livet. Jag hinner inte med allt jag vill hur mycket jag än önskar det.

Just nu har det varit kolonin som varit viktigast. Den prunkar snart av blomster, potatis, gurka, chili, rädisor, majs, jordgubbar, schalottenlök, sparris mm mm. Och min kryddträdgård är riktigt tjusig i år. Till helgen går nog syrénerna i blom också.

Dessutom försöker jag blogga på Dagens Medicin också. Så jag har fullt upp. Javisst ja, jag jobbar heltid också. Och så vill jag skriva en bok.

Nåja, förra helgen i kolonin var en dröm. Vi fick så mycket gjort och dessutom firade vi lördag där med grillat och en flaska rött.

Jag plockade örter i min trädgård: Oregano, salvia, timjan, dragon, gräslök och citronmeliss. Dessa finhackade jag, alltihop i ett. Sedan fyllde jag två fläskfiléer med örterna. (Jag "sprättade" upp dem först och band sedan ihop dem med snöre). Salt och peppar både utanpå och inuti.

Sedan på grillen. Det doftade så gott och maken hade dukat så fint mitt i solen. Till fläskfilén bjöd jag på potatissallad. En variant på förra årets sommar-potatissallad. Den här gången smaksatt med senapsfrö. Jag kan slänga ut receptet i helgen.

Det hela smakade i alla fall underbart och jag önskade att helgen aldrig skulle ta slut men det gjorde den ju, tyvärr.

2 kommentarer:

Emma sa...

Vad vill du skriva för bok? Mat eller medicin?

Anna-Eva sa...

Jag vill skriva en bok om hur det var när min son var sjuk.Jag har faktiskt redan börjat.Sen kanske nåt med mat skulle vara kul :)