söndag 24 maj 2009

Margaretas genialiska rabarberkaka


Jag är lyckligt lottad som har bakkunniga kollegor vart jag än kommer. Den här kakan är en riktig smaskis samtidigt som den är oerhört lättbakad. Jag tackar och bugar för receptet.

Rabarberkaka

2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2-3 rabarberstjälkar(skalade och ansade)
50 g smör
0,75 dl pärlsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver. Slå smeten i en smord och bröad rund form. Jag använde min vanliga med löstagbar kant. Skiva i rabarbern. Hyvla över smöret. Strössla över pärlsocker och baka kakan i 175 graders ugn ca 4o minuter. Den här kakan är inte så stor, och så är den ju osedvanligt god, så baka två när du ändå är i gång. De går garanterat åt.

3 kommentarer:

Mor-Mia sa...

Åhh, den här kakan verkar ju jätte god. Ska absolut testa den. Lägger jag ut den på min blogg lovar jag att länka till dig!
Hälsningar
Mor-Mia

Liinda sa...

Jag brukar göra den med äpplen eller bär.. ett superrecept.. Kul blogg du har :)

Anonym sa...

Testade med persikor (färska) idag. Det blev oxå superbra :-)