söndag 24 maj 2009

Rabarbersylt


Den här sylten är så enkel att göra att det inte finns några ursäkter för att inte göra den! God är den också. Passar även som marmelad om du hör till dem som gillar syrlig marmelad.

Rabarbersylt

500 g rabarber
3,5 dl syltsocker
½ vaniljstång

Skala rabarbern och skär i småbitar. Lägg i kastrull tillsammans med syltsockret och den urskrapade vaniljstången. Låt koka upp. Rör om och vrid ner värmen. Puttra ca 5 minuter. Rör om försiktigt så att det blir hela bitar rabarber kvar i sylten. Låt även vaniljstången vara kvar i sylten. Satsen fyller en normalstor honungsburk. Se till att burken är ordentligt rengjord. Förvara i kylskåp.

5 kommentarer:

bakmammorna sa...

perfekt! letade efter raberbersyltrecept och hittade in på din trevliga blogg som jag brukar läsa ändå! :-)

Anna-Eva sa...

Varsågod :)

Anonym sa...

Googlade rabarber sylt och hittade hit. Det här skall jag testa! Och jag kommer garanterat att fortsätta läsa här.

/Mickis

Linnea sa...

Googlade rabarber sylt o hitta hit. Superfin blogg o sylten vart jatte god!! ka definitivt prova fler av dina recept//Linnea
hoglundshomemade.blogspot.com

A sa...

Tack :)