måndag 24 augusti 2009

SmaklustDet regnade så glatt hela förmiddagen i lördags. Till lunch hade jag en dejt men sen var det dags för Smaklust. Tyvärr verkade halva Stockholm tycka samma sak för det var otroligt mycket folk.

Jag försökte hålla mig framme och sticka in en hand i mängden för att provsmaka och titta på det jag ville, men det blev tyvärr mest bara jobbigt. Så det blev lite udda saker jag testade, på de ställen där trycket inte var så hårt.

Bland annat sköljde jag ner barkbröd med björksavdricka, smakade Gruvost, hälsingeostkaka och en hel radda ostar. Godast var Boels blå och den fick även följa med hem. Sedan köpte jag kalvdans för det är ju min adopterade livrätt.

Men bäst av allt, för mig, var kolbullarna. Det var extremt gott. Fast jag tappade balansen och höll på att tappa både mig och kolbullen och för att rädda oss tryckte jag upp oss mot Togge som glatt fick gå runt med lingonsylt på tröjan tills vi kom "hem" igen. Men det var det värt!

4 kommentarer:

Fröken Dill sa...

I år lyckades vi passa in oss på tider då det inte var så knökfullt. Fredag från tidig kväll och lördag straxt innan det slutat regna visade sig vara bra.
Vidrigt när det är för mycket folk.
Hälsar fröken Dill

Marsala sa...

Men kolbullar finns ju här...?

Helena Ljunggren sa...

Kalvdans, det är nåt så himmelskt gott!!

www.helenaljunggren.com

Anna-Eva sa...

Fr Dill: Ja jag ska försöka på någon udda tid nästa gång om det blir någon. Iaf kul med en så stor matmässa.
Maria:Har du glömt brödet i ugnen igen??
Helena: Visst är det!