onsdag 5 augusti 2009

Wallåkra stenkärlsfabrik
Både jag och Togge har starka band till lilla Vallåkra ca 1,5 mil från Helsingborg. Idag åkte vi dit med tåg för att promenera i Borgen. Fukten från de gångna veckornas regn tillsammans med dagens plötsliga värme gav en nästan tropisk känsla till promenaden.

Vi har besökt fabriken så många gånger att den inte längre känns sensationell men det är den. Ett besök är ett måste om du befinner dig i trakten. Glöm Höganäs keramik! Wallåkra stenkärlsfabrik finns på riktigt och är fullständigt genuin. Dessutom är deras produkter mycket vackrare.

Och så finns det en trevlig restaurang också. Belägen i ett gammalt magasin och precis vid den lilla bäcken som rinner förbi. Där åt vi en lättare lunch medan vi väntade på tåget. Togge åt en röd linssoppa som han blev alldeles tagen av. Togge är ingen linsmänniska! Själv åt jag en härlig smörgås med oxbringa och senapsdressing. Brödet var kanongott, oxbringan var mjäll.

Mätta och nöjda lämnade vi Vallåkra för denna gång.

4 kommentarer:

Anders Öhman sa...

Wallåkra är verkligen magiskt. Absolut värt en rejäl omväg.

Anonym sa...

Den där mackan har jag ätit flera gånger, den är mumsig

Lagers tabberas sa...

Var där förra sommaren, deet är verkligen ett fantastiskt ställ och just den där smörgåsen är ett rasande gott äventyr

Anna-Eva sa...

Javisst var de kanelsyltade tomaterna kanongoda. Nästan som godis. Så jag vet vad som ska göras med våra tomater när vi tröttnat på att äta dem färska :)