måndag 19 oktober 2009

Knorr Fond "Du Chef"


Låt mig säga så här: Ja, den smakar faktiskt nästan som hemgjord. Men, den tar mer plats i kylen än fond på flaska och buljongtärning. Den är dessutom inget för den som vill undvika salt. Så, jag kommer jag nog att variera mig.

Men ändå, tänk så många produkter som säljs utan e-nummer helt plötsligt. Fast vänta nu..Xantangummi? Är det inte det samma som E 415? Och är inte fruktkärnmjöl E 410? Nåja, vi slipper i alla fall glutamat. Tack för det! Tillägg: Aj då, upptäckte nyss att den innehåller maltodextrin. Så länge varade den glädjen :)

Läs mer om produkten och få tips här.

4 kommentarer:

erica mamma och fru sa...

Mycket intressant inlägg tycker jag som både bloggat om tillsatser (idag) samt precis den där fonden många ggr. Jag har också reagerat på att den är väldigt salt. Den känns mycket saltare än vanlig fond/tärning. Men suverän smak!
Gillar din blogg förresten. Mycket inspirerande! Jag kommer garanterat tillbaka=)
kram/ en annan matgalen tjej;=)

Örjan sa...

Sökte på Knorrs hemsida kompettterande info.
Djävlar vad svårt det var att hitta fram. Till slut under rubriken "Näringsinformation".
OK
Läste mig till att kycklingfonden innehåller mellan 2,3 och max 17% vegetabiliskt fett, samt under 2.3% kycklingfett.Dessutom gummi arabicum /är inte det samma som i tuggummin?)

Köttbuljongen likartad (2,3 till max 17%)nötköttsfett och hela 1,7% extrakt från nötkött!!

Caroline Nolhed sa...

Jag såg du lämnat svar nu ang. risbullarna! Jag menar alltså "maglarpsbullen" du hade ett recept på dem men utan ckoklad. Puffat vårgårdaris, havregryn, socker och smör! Använde ditt recept och de blev jättegoda. Jag hällde över lite choklad på dem också :)Testa det! Tack för ditt svar ! /Caroline

Anna-Eva sa...

Och ur miljösynpunkt, plasttrågen. Våra oljeresurser är snart slut. Vi åste hitta nya lösningar när det gäller plast.Plast är en resurskrävnade produkt=inte bra.