tisdag 15 juni 2010

Tävling och Midsommartårta


Själv jobbar jag så mycket fram till midsommar så frågan är om jag kommer att få tid att ordna något speciellt att blogga om. Ni får hålla till godo med min gamla MIDSOMMARSPECIAL.

Däremot vill jag bjuda på ett recept från Polarbröd på en Midsommartårta som ser helt underbart god ut. Den är gjord på deras nya bröd Glödhoppa.

Midsommartårta

Receptmakare: Carina Brydling

Recept på 1 tårta:

8 st skalade mjöliga potatisar
2 dl crème fraiche
½ dl finhackad gräslök
1 dl finhackad rödlök
1 st finrivet skal av citron
½ dl finhackad dill
4 st stora hela matjessillfiléer
salt och nymald svartpeppar

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt den ånga av. Pressa den ”torra” potatisen igenom en potatispress ner i en bunke. Låt svalna. Tillsätt fint hackade matjessillfiléer, gräslök, rödlök, citron och dill. Klicka i crème fraiche och vänd ihop allt till en kräm/fyllning. Smaka av med salt och peppar.

Montering och garnering

6 st glödhoppor

1 sats fyllning

400 g pepparrotsfärskost alt naturell smaksatt med färsk pepparrot

2 dl naturell yoghurt, turkisk eller grekisk

1 bunt färsk grön sparris

1 bunt skalad färsk vit sparris

½ st skalad och urkärnad gurka

gräslök

blandade örter

Dela upp och toppa fem av glödhopporna med fyllning. Trava dem ovanpå varandra och avslutamed den sjätte glödhoppan. Lägg tårtan på en bricka. Plasta och lägg en tyngd ovanpå. Låt den stå i ca 2 timmar. Dela och lättkoka sparrisen i saltat vatten. Tärna kålrot och koka den mjuk. Tärna gurkan och skär gräslöken i 2 cm långa ”stavar” Blanda färskost och yoghurt till en jämn smet. Plasta av och stryk tårtan med pepparrotsfärskosten. Garnera med sparris, kålrot, gurka ev mer tärnad matjessill, gräslök och örter. Tips! Om det finns syren, maskros, ringblomma eller kanske gräslöksblomma är det också fint att garnera tårtan med.


Polarbröd har ännu en nyhet på brödfronten, nämligen Pumpa, bara så du vet..


Och snälla glöm inte att rösta på mig i min tävling också. HÄR.

2 kommentarer:

Sandra drömkaka sa...

Den lät supergod den där matiga tårtan, kanske skulle testas! Men en jordgubbs eller marsipantårta ska jag ändå baka, det är ju för gott och roligt :) !

Anna-Eva sa...

Jordgubbstårta lät mumsigt. Nu när de svenska gubbarna kommit. Jag har köpt två dagar i rad, de är så goda!