onsdag 14 juli 2010

Hyllning till Sangrian

Tacka vet jag Sangria. Det är är gott i värmen det. Dessutom kan man variera den på hundra sätt. Om man vill ha den söt eller torr, stark eller svag osv. Jag föredrar söt och stark. Bartendern på vårt hotell på Mallis brukade slänga ner allehanda slattar i Sangriablandningen; Brandy, Apricot Brandy, Bananlikör.. Just de där fruktiga likörerna gjorde susen. Nu finns det Sangria på Systembolaget. Redo att servera, utan kladd. Don Simon Sangria(nr 2424)heter den.


Serveringsförslag 1

Klassikern

Tag en stor kanna. Skiva citroner och apelsiner och mosa till dem lätt i kannan så de avger lite saft. Släng i rejält med is. Slå i Sangrian och toppa med lite sodavaten eller fruktsoda. Klart!

Serveringsförslag 2

Fyllesangria

Lägg en rejäl slev fruktcocktail i ett stort glas. Slå i 2-4 cl sprit(rom, vodka, brandy), i med is. Slå på Sangria men lämna lite plats åt sodavatten eller fruktsoda. Bäst är om fruktcocktailen fått dra i sprit ett tag. Servera med sked så du kan äta upp frukten tillsist.

4 kommentarer:

Anonym sa...

*Är det en inglasad altan jag anar?

Anna-Eva sa...

Nej, någon sådan har vi ej. De två nedersta bilderna är tagna på diverse uteställen i Spanien.

Anna sa...

Sangria är fantastiskt gott. Men jag blev lite besviken på den som går att köpa på Systemet, Don Simon Sangria. Jag tyckte mest att det smakade kall glögg. Ska göra min egen nästa gång.

Anna-Eva sa...

Man måste ha mycket is och frukt och lite bubbel så den inte blir still-drink. Då slinker den ner. Fast självklart är hemgjord godast.