onsdag 22 juni 2011

Vit chokladmousse, mindre söt



Vit chokladmousse är gott. Men ofta ganska sött. Den här moussen är något mindre söt men lika god för det. Bärgelén piggar upp.

4 pers

Mousse

1 dl vispgrädde
100 g vit choklad(Fazer bak)
2 dl creme fraiche
2 äggulor

Smält försiktigt chokladen i vispgrädden. Det får inte koka. Vispa ner äggulorna och låt sedan krämen tjockna myyycket försiktigt på svag värme. Absolut inte koka! Låt krämen svalna. Vispa creme fraichen riktigt hårt med elvisp. Blanda samman. Lägg upp i portionsglas och kyl, helst några timmar.

Bärgelé

Fördela hallon och blåbär i en form så att det täcker bottnen ordentligt. 3-4 dl FRYSTA bär blir lagom. Koka upp 2 dl gelésocker och 2 dl vatten. Koka enligt anvisning på paketet. Slå lagen försiktigt över de FRYSTA bären. Ställ att stelna. Garnera den vita chokladmoussen med gelén genom att helt enkelt skära ut en lagom stor ruta och lyfta över till moussen.

Inga kommentarer: