torsdag 11 oktober 2012

Marshmallow-swiss


Idag firar jag och maken 10 år tillsammans. Det gjorde jag med att köpa spackel och käka på Donken efter jobbet. Han firade på Aronsborg i Bålsta med en trerätters..

Men jag fick troligtvis den godaste desserten. Jag tycker om klassisk marängswiss men inte med banan. Glass, grädde, maränger chokladsås vill jag ha. Vaniljglass ska det vara också. Men jag tycker lika mycket om samma sak fast med färska jordgubbar eller hallon istället för choklad.

Således kan man ha vad man vill i den här. Jag valde glass, krossad Daim, grädde, chokladsås och fluff. Men man kan ta vad man gillar. Bara chokladsås..krossad Marianne, krossade cookies, bär, sylt...vad du gillar. Kronan på verket är Marshmallow-Fluff som man bränner av med gasbrännare.

Receptet på min swiss:

Vaniljglass
Daim(hackad)
Lite vispad grädde
Chokladsås
Marshmallow Fluff

Varva i ett glas, glass, Daim, grädde chokladsås, glass igen och lite sås. Gör inte för stor portion, det är mäktigt! Försök att täcka ytan med fluff. Bränn av med gasbrännare. Käka!

1 kommentar:

Maria sa...

Hupp! Mitt blodsocker går upp bara jag LÄSER om det!