lördag 16 juni 2007

Risbollar


Baka utan ugn kan vara praktisk i sommarstugan eller husvagnen. Här är ett recept på risbollar.

Enkla och snabba att fixa.

100 g SMÖR (eller mjölkfritt margarin)
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
2 dl puffat ris ( Vårgårda ris)

Vispa helst med elvisp smör och socker riktigt luftigt. Rör ner havregrynen och riset. Forma bollar och rulla sedan dessa i mer puffat ris. Förvara helst i kylskåp.

27 kommentarer:

  1. Jag antar att tröstematen kommer fram nu. Funkar dom här?

    SvaraRadera
  2. Japp, åt en halv sats idag :)

    SvaraRadera
  3. Anonym11:46 fm

    För mycket socker, Gott att hälla över lite oboy!

    SvaraRadera
  4. Anonym11:20 fm

    übergoda

    SvaraRadera
  5. Anonym3:32 em

    hur många blir det på en sats??

    SvaraRadera
  6. Anonym9:45 fm

    goda risbullar

    SvaraRadera
  7. Anonym9:52 em

    hej!vill bara säga tack så hjärtligt för detta fina recept på risbollar! jag har letat länge efter detta recept och ska äntligen göra mina egna!
    tack ännu en gång!
    /en 24-åring som älskat risbollar sedan barndomen,både mammas och mina favoriter:)

    SvaraRadera
  8. Tack för ett fint recept :) Blev jättegoda!

    SvaraRadera
  9. Anonym3:00 em

    bra recept ni har gjort det kan vara bra när man ska ha gäster

    SvaraRadera
  10. Anonym4:52 em

    Suuuuupermumsigt! Har letat länge efter ett sånt här recept! De smakar exakt som när man var liten... fast dessa är bättre... utan konserveringsmedel... ! ;-)
    TACK

    SvaraRadera
  11. Jennie5:28 em

    nu är dom i kylen sen blir det smaka av dom goda bollarna :)

    SvaraRadera
  12. Googlade på Risbollar och recept och hamnade här :) Detta måste provas!

    SvaraRadera
  13. Anonym11:00 fm

    hejsan, ska man smälta smöret innan man använnder elvisen ?/ nybörjare

    SvaraRadera
  14. Nej, nej, nej inte smälta smöret :)

    /A-E

    SvaraRadera
  15. Anonym10:34 em

    Jätte goda risbullar ska baka desse nu till ett barndop.
    Dom smakar som såna köpta ju.
    Ska prova och ta i lite mjölk några droppar så det blir lättare att få i hopa dom.

    SvaraRadera
  16. kimme1:23 em

    Åt dessa som jag stoppade i en källarfranska. På första skolrasten..supergott! Äntligen har jag hittat receptet!

    SvaraRadera
  17. Vad kul att ni är så många som uppskattar det här receptet =)

    SvaraRadera
  18. Anonym9:45 em

    mumms mumms för folk som inte har mycket tid. går snabbt att sätta i hopa och goda att äta :D super super !!! :D

    SvaraRadera
  19. Mathilda :)12:10 em

    Tack! Dessa är ybergoda och kan inte sluta äta dom! Har gjort dom tre gånger nu efter detta receptet, du har gjort de läsbart för både unga och gamla ;)

    SvaraRadera
  20. Kul att höra Mathilda och även anonym ovan :)

    SvaraRadera
  21. Cecilia1:49 em

    Jättegoda! Precis gjort en omgång :-)

    SvaraRadera
  22. Anonym1:17 em

    När jag gör risbollar tar jag florsocker istället så smakar det inte lika sött. Jag vispar dessutom en äggvita för att få dem porösare o häller även äggulan i smeten.

    SvaraRadera
  23. Anonym9:00 em

    Kan man frysa dom ?☺

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej. Är osäker på om riset blir bra då. Tror det blir löst och inte så aptitligt. Provfrys en nåt dygn. Tina o testa. Skriv gärna hur det gick sen.

      Radera
    2. Hej. Är osäker på om riset blir bra då. Tror det blir löst och inte så aptitligt. Provfrys en nåt dygn. Tina o testa. Skriv gärna hur det gick sen.

      Radera
    3. Anonym11:19 fm

      Kan frysas! innan men vänta och rulla dem i riset tills dubbar fram :)

      Radera
  24. Anonym4:19 fm

    Jag har en dl neutral matolja som vispas med smör socker super fluffigt blir det

    SvaraRadera