fredag 1 augusti 2008

Räkor i kräftlag


Favorit i repris. Jag tycker att dessa räkor är godare än kräftor. Så är det bara. Självklart går lagen även att använda som ny lag till frysta kräftor också!

Koka en lag av:

1 liter vatten
2 msk salt
1 tsk socker
8-10 st dillkronor + några extra

Låt lagen koka 3-4 minuter och sedan svalna helt innan du silar den över 500 g räkor med skal. Lägg i 2-3 nya dillkronor och ställ räkorna i kylen över natten eller minst 4 timmar.

3 kommentarer:

  1. Och doften därutav gjorde att jag träffade Pelle. Det höll till efter pappa dog...

    SvaraRadera
  2. Ska räkorna vara frysta eller tinade?
    Hans

    SvaraRadera
  3. Det har ingen betydelse Hans men tänk på att du ska räkna tiden i lagen från att de är tinade, annars kommer de inte att dra åt sig av lagen..

    SvaraRadera