Festlig vardagsmat som alla gillade
Du behöver:
4 laxfiléer
sambal oelek, salt
ca 200 g äggnudlar(okokta)
1 liten påse wokgrönsaker
en näve rostade cashewnötter
Woka grönsakerna mjuka och varma i sesamolja. Bryt nudlarna i småbitar och koka dem. Blanda med grönsakerna, nötterna och woksåsen. Några extra stänk Kikkoman soya på det och woken är klar att servera.
Woksås:
2 msk finhackad färsk ingefära
0,75 dl ostronsås
2 msk Kikkoman soya
0,5 msk chinkiangvinäger (eller balsamico)
1 tsk farinsocker
Fräs ingefäran i olja och slå på övriga ingredienser. Koka upp och ställ sen åt sidan. Woksåsen ska användas till att pensla laxen med innan den blandas i woken.
Pensla laxfiléerna med sambal oelek och salta. Stek i olja tills laxen är precis genomstekt. Pensla rikligt med woksås på laxskivorna och ställ åt sidan tills woken är färdig. Då är det dags att servera. Smaklig spis!
Nu blev jag hungrig igen.....
SvaraRaderaMmmm, vad gott det ser ut. Det var länge sedan jag gjorde lax med nudlar.
SvaraRaderaHälsningar Mamma Mat