tisdag 11 november 2008

Saffranspannkaka med keso


En saffranspannkaka som kan varieras och göras magrare genom att använda mjölk istället för grädde och ännu nyttigare med sötningsmedel eller honung i stället för socker. God är den i alla fall. Så här i efterhand tycker jag faktiskt att den är godare än den gjord på risgröt/A-E 090806

Saffranspannkaka

1 dl sötmandel
3 ägg
1 dl socker
0,5 dl vetemjöl
3 dl vispgrädde
500 g keso
1 g saffran (2 påsar à 0,5 g)

Skålla, skala och hacka mandeln grovt. Blanda alla ingredienser noga. Smöra en stor ugnsform. Slå i smeten och baka 1 timme i 175 graders ugnsvärme. Servera med bär och grädde eller sylt och grädde.

8 kommentarer:

  1. Oj, vad mkt nytt sedan jag var inne häromdagen!

    SvaraRadera
  2. Ja jag hade ju råkat halka lite efter, men nu är jag ifatt.

    SvaraRadera
  3. Men ojj! Skulle man ha grädde i den!?

    SvaraRadera
  4. Anonym10:23 em

    Attans vad sugen jag blir..det här ska jag göra i helgen!! SÅ snygga bilder, på allt i din blogg..hit ommer jag ofta o kollar i fortsättningen! Kanon! Tina

    SvaraRadera
  5. Tack Tina. Testa på du :)

    SvaraRadera
  6. Det ser jättesmarrigt ut!Trevlig blogg!

    SvaraRadera
  7. Anonym9:53 em

    Åh gud så gott det är såg ut! Saffran & Keso är ju bara för smarrigt så vilken underbar kombination och rätt!! Mumsmums! =)

    SvaraRadera
  8. En till med saffran, underbart gott, ska testa! Kollar igenom din blogg och hittar mycket gott!

    SvaraRadera