En saffranspannkaka som kan varieras och göras magrare genom att använda mjölk istället för grädde och ännu nyttigare med sötningsmedel eller honung i stället för socker. God är den i alla fall. Så här i efterhand tycker jag faktiskt att den är godare än den gjord på risgröt/A-E 090806
Saffranspannkaka
1 dl sötmandel
3 ägg
1 dl socker
0,5 dl vetemjöl
3 dl vispgrädde
500 g keso
1 g saffran (2 påsar à 0,5 g)
Skålla, skala och hacka mandeln grovt. Blanda alla ingredienser noga. Smöra en stor ugnsform. Slå i smeten och baka 1 timme i 175 graders ugnsvärme. Servera med bär och grädde eller sylt och grädde.
Oj, vad mkt nytt sedan jag var inne häromdagen!
SvaraRaderaJa jag hade ju råkat halka lite efter, men nu är jag ifatt.
SvaraRaderaMen ojj! Skulle man ha grädde i den!?
SvaraRaderaAttans vad sugen jag blir..det här ska jag göra i helgen!! SÅ snygga bilder, på allt i din blogg..hit ommer jag ofta o kollar i fortsättningen! Kanon! Tina
SvaraRaderaTack Tina. Testa på du :)
SvaraRaderaDet ser jättesmarrigt ut!Trevlig blogg!
SvaraRaderaÅh gud så gott det är såg ut! Saffran & Keso är ju bara för smarrigt så vilken underbar kombination och rätt!! Mumsmums! =)
SvaraRaderaEn till med saffran, underbart gott, ska testa! Kollar igenom din blogg och hittar mycket gott!
SvaraRadera