När jag var liten var fromage det godaste jag visste. Nu har fromagen försvunnit långt ner på listan av populära efterrätter. Omkullsprungen av bland annat Crème Brulée, -caramel och Pannacotta. Här kommer en modern version.
2 ägg
3 gelatinblad
1 dl socker
2 dl vispgrädde
5-6 tsk Granatäpplesirap
Röd karamellfärg
1 granatäpple
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.Vispa äggulor och socker pösigt och ställ åt sidan. Vispa grädden men inte för hårt. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör försiktigt ner grädden i äggulevispet, smaksätt med granatäpplesirap, smaka av hur mycket efter hand. Färga till trevlig rosa färg. Smält gelatinet i en glasskål i micron ca 5 sekunder. Tillsätt detta.Vänd tillsist försiktigt ner äggvitorna. Slå upp i portionsglas och ställ kallt att stelna. 4 stora portioner eller 5-6 mindre. Garnera med granatäpplekärnor vid serveringen
Ser gott ut. Var köper du granatäpplesirap?
SvaraRaderaI invandrarbutiker, jag handlar ofta på alfo gross.
SvaraRaderaJag måste nog säga att den är högt upp på min lista fortfarande. Den här såg ju helt suverän ut.
SvaraRadera