Försommar på flaska.
Syrénsaft
15 syrénklasar
1 ren citron
1 ren citron
25 g citronsyra
1 l vatten
1 kg socker
(1 krm natriumbensoat)
Skölj blommorna, klipp ner klasarna så så mycket kvist som möjligt försvinner. Varva med skivad citron i en rymlig bunke.
Koka upp socker och vatten och rör ner sitronsyran. Slå detta över blommorna. Låt stå svalt 3-4 dygn. Rör om då och då. Sila ifrån blommor och citron. Tillsätt natriumbensoatet. Häll upp på rena glasflaskor och förvara i kylskåp.
Åh, lätt att jag ska testa!
SvaraRaderaSpännande med syrén!! Kanske testar jag....
SvaraRaderaDet här pratade jag om att göra i helgen, men syrenerna hade inte hunnit slå ut. Definitivt spännande.
SvaraRaderaÅ det här måste absolut testas! Här har de inte slagit ut några syrener riktigt än, men till nästa helg kanske!
SvaraRaderaTufft! Syrenerna blommar ju för fullt här i Skåne. Tack för tipset!
SvaraRaderaKan det vara gott?Ylva
SvaraRaderaDet blir nog syrénsorbet till helgen. Hoppar över konserveringsmedlen och hoppas det går ändå.
SvaraRadera