En läskade avslutning. God som den är eller möjligen med en mandelskorpa.
300 gr rabarber i bitar
8 dl vatten
0,5 tsk krossad kardemumma
Koka tills rabarbern är mjuk. Sila och passera rabarbern genom trådsil. Slå tillbaka i kastrullen och tillsätt:
½ dl socker (och ½ tsk citronsyra)
Koka upp och red av med 1,5 tsk potatismjöl utrört i 2 msk vatten. Citronsyran är lite beroende på hur syrlig rabarbern är. Det samma med sockret. Det kan behövas mer. Smaka dig fram.
Servera iskall.
Tråkig bild på något så gott. Borde kunna göras en värdigare bild med en rabarberstjälk kanske...Just nu ser det ut som en skål med avloppsvatten, tyvär. =(
SvaraRaderaJa du har alldeles rätt. Jag ska koka en ny sats och ta en värdigare bild :)
SvaraRaderaBytt bild är bytt bild och kommer aldrig mer tillbaka :)
SvaraRadera