Detta är alltså ingen vanlig Sacher utan en ljus variant gjord på Marabou mjölkchoklad. Den här kakan är lite sötare än originalet, så njut den i små bitar till starkt kaffe.
2 ägg
0,5 dl socker
100 g Marabou mjölkchoklad
100 g smör
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk kakao
2-3 msk St. Dalfour aprikosmarmelad
(100 g mjölkchoklad till glasyr)
Vispa ägg och socker fluffigt. Smält chokladen i smöret men rör om ordentligt under tiden så att inte chokladen fastnar och bränner. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i äggvispet. Rör tillsist i chokladen och smöret. Den här kakan blir inte så stor. Jag använde en (smord och bröad) rund form som är 20 cm i diameter.
Baka kakan i 200 grader ca 20 min. Känn efter med sticka om den är färdig(=torr sticka). Stjälp upp kakan och låt den svalna. Dela den då i två delar och bred aprikosmarmelad emellan. Lägg ihop kakan. Smält chokladen i vattenbad och glasera kakan. Låt den stå svalt till servering.
2 kommentarer:
Åh gud vilken god påsktårta! Superfin också!
den ser både snygg och god ut! =)
Skicka en kommentar