Hej alla vänner. Jag har inte dött, bara ätit för mycket paj. Den här pajen jag har äran att få presentera brukar jag bli bjuden på hos min kära svärfar Sten och hans hustru Christina. Den är vansinnigt god och jag är så stolt över att få dela med mig av receptet!
Pajdeg
150 g smör
1 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Arbeta ihop till en deg och tryck ut den i en pajform mot kanterna.
Fyllning
Blanda ihop följande ingredienser:
2 dl gräddfil
2 dl strösocker
1 ägg
1 msk vaniljsocker
Häll i pajskalet och strö över ca 2 dl röda vinbär.
Grädda i 175 grades ugn ca 35 minuter. Det behövs ingenting till. Bara ät och njut.
3 kommentarer:
Den pajen ser både enkel och god ut !
Superbra med ett recept på vinbärspaj, eftersom min vinbärsbuske aldrig haft så mycket bär. Man kan inte frysa in hur mycket som helst och jag ska ha fiksgäster i eftermiddag. Ska prova ditt recept.
Hälsningar Mamma Mat
så gott det såg ut med den krämiga fyllningen tillsammans med bären i pajen!! :)
Skicka en kommentar