måndag 21 november 2011

Julmarknad i Gamla Kassan, Landskrona

Äntligen! I åratal har jag hört talas om den här julmarknaden men alltid missat den för att jag inte vet när den går av stapeln. I år råkade jag och maken bara svepa förbi i novemberdimman och upptäcka att det var dags! Det är Joakim Bengtsson, för stora massan känd som sakkunnig i Antikrundan, för Landskroniterna kanske mer som han som äger gamla kassan, som anordnar den här julmarknaden i sin privata fastighet. Och jag måste säga att jag sällan avundas andra men här, vilken miljö, vilka vackra gamla hus..jag är helt betagen. Dock äger jag inte de färdigheter som behövs för att förvalta den här typen av hus. Så jag får fortsätta vara avundsjuk :)Del av interiören i en av bodarna som utställarna höll till i.Nyfriterade norska Smultringer
Brödkultur från Helsingborg sålde sitt fantastiskt goda bröd!
Fiket i källaren där du får behålla din kaffekopp. Här kan man hyra in sig och hålla fest har jag hört berättas.I köket var det julbak, vad annars? Kolla in alla soppskålarna ovanför dörren!
Sedan fanns det sååååå mycket mer att skåda men allt tänker jag inte avslöja. Försök istället att göra ett eget besök. Det var verkligen väl värt både slantar och besvär.

Inga kommentarer: