onsdag 3 december 2008

Chicken fajitas


Det här är faktiskt riktigt bra vardagsmat. Det kanske är att ta i att dricka starköl till men vad sjutton, det är ju så gott med en svalkande Corona till het mat. Nu är kryddningen i receptet anpassad till att passa alla familjemedlemmar men det är fritt fram att sjutsa på med Tabascon!

Och snälla, glöm alla färdiga kryddmixer när det kommer till texmex mat. Jag hittade en bra artikel i Aftonbladet om alla hemska tillsatser i mixerna. Smaklig spis.

Detta behöver du:

2 stora eller 3 små kycklingfiléer
3 paprikor i olika färger
2 rödlökar

1 dl chilisås (typ Heinz)
1 dl vatten
1 lime, det rivna skalet+ saften
1 tsk malen spiskummin
½ tsk salt
2-3 krm liquid smoke
tabasco efter tycke och smak
svartpeppar

Strimla grönsakerna och stek dem precis mjuka i lite olja. Strimla kycklingfilén och stek även den i lite olja i en egen panna. Krydda med saltet och malen svartpeppar. Blanda grönsaker och kött. Tillsätt övriga ingredienser och låt allt bli varmt. Servera med små eller stora tortillabröd, sallad och gräddfil eller créme fraiche. Även guacamole smakar gott till.

6 kommentarer:

Marsala sa...

Varför är alla så galna i Smokey Hickory??? Jag älskar rökt mat, men rökolja, huuu!!!
Haru kollat innehållet på den, va?

Anna-Eva sa...

Jag har kollat innehållet och man använder så lite av det. Jag tror inte det är värre än att grilla mat på utegrillen som ju egentligen borde kallads hälsofarligt med all tändvätska som används av de flesta grillare. Och helst vill man inte vänta på en bra glöd heller utan grillar mat på öppen låga. Cancerlaaaarm!!!!!!!!!!! :)

Jennie sa...

Åh det där är ju så grymt gott! Jag älskar fajitas! Testa min kycklinglasagne med fajitaskrydda vetja, den är helt underbart god! :-)

Varma Hälsningar,
Jennie.

Anna-Eva sa...

Hej Jennie
Kycklinglasagnen får vänta,m först måste jag prova din Italienska glass med muscovadosocker. Blev sååå grymt sugen och maken med :)

Camilla sa...

Hallå! Ville bara säga att jag länkat till dig på min blogg. :)

Marsala sa...

Men syrran! Du vet väl att cancerlarmet sjunker om du håller gubbarna borta från grillen?
Mina kurdiska vänner grillar f ö året om. OCH väntar