tisdag 16 december 2008

Pepparkaksbiscotti

Vafals! Hinner du inte baka pepparkakor till jul!? ORKAR du inte baka pepparkakor till jul!! Lugn, lugn det gör inte jag heller, inte ens med färdigköpt deg.

Jag bakar biscotti istället och jag lovar, det doftar lika gott fast det är tjugo gånger enklare.

Dessutom är alla sorters biscotti vansinnigt vanebildande och borde förbjudas.


I alla fall om man vill hålla vikten.

Recept på ca 30 st juliga biscottisar

2 ägg
1,75 dl farinsocker
1 dl hel mandel
3 tsk pepparkakskrydda
0,5 tsk bakpulver
ca 4 dl mjöl

Blanda ägg, socker, mandel och krydda. Ta i 1 dl mjöl blandat med bakpulver. Ha sedan i lite mjöl i taget tills degen känns fast. Olika ägg är ju olika stora så ta det lite lugnt med mjölet. Degen blir ändå aningens klibbig i slutänden och det ska den vara.

Dela degen i två bitar och rulla ut dem till ca 2 dm långa rullar på mjölat bord. Grädda på bakplåtspappers klädd plåt 175 grader i 15-20 min. Sänk ugnen till 100 grader och ta ut plåten. Skär biscottin i sneda skivor ca 1 cm tjocka med vass kniv. Sprid ut dem på plåten och torkbaka dem nån timme tills de är alldeles hårda.

Nu är julen räddad :)

Inga kommentarer: