Jag bakar biscotti istället och jag lovar, det doftar lika gott fast det är tjugo gånger enklare.
Dessutom är alla sorters biscotti vansinnigt vanebildande och borde förbjudas.
I alla fall om man vill hålla vikten.
Recept på ca 30 st juliga biscottisar
2 ägg
1,75 dl farinsocker
1 dl hel mandel
3 tsk pepparkakskrydda
0,5 tsk bakpulver
ca 4 dl mjöl
Blanda ägg, socker, mandel och krydda. Ta i 1 dl mjöl blandat med bakpulver. Ha sedan i lite mjöl i taget tills degen känns fast. Olika ägg är ju olika stora så ta det lite lugnt med mjölet. Degen blir ändå aningens klibbig i slutänden och det ska den vara.
Dela degen i två bitar och rulla ut dem till ca 2 dm långa rullar på mjölat bord. Grädda på bakplåtspappers klädd plåt 175 grader i 15-20 min. Sänk ugnen till 100 grader och ta ut plåten. Skär biscottin i sneda skivor ca 1 cm tjocka med vass kniv. Sprid ut dem på plåten och torkbaka dem nån timme tills de är alldeles hårda.
Nu är julen räddad :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar