onsdag 28 november 2007

Cyberkocken julspecial 2007


Då var det dags igen för ännu en cyberkockomgång och det här blir årets sista eftersom det dyker upp en massa trevliga helger i slutet av december. Därför har jag bestämt mig för att det ska bli ett litet jultema den här gången. Tävlingen kommer att pågå från och med idag, den 28 november och en vecka framåt, till den 5 december. Ingredienserna jag valt är:


saffran fikon kalkon västerbottenost


Som vanligt gäller det att alla ingredienser ska vara med i maträtten du lagar, i övrigt är det fritt skapande. Glöm inte att posta länken här hos mig när du är färdig. Har du ingen egen blogg går det bra att tävla ändå genom att maila ditt recept och gärna en bild, så hjälper jag dig. Adressen finns i min profil. Den 6 december kommer jag sedan att sammanställa alla bidrag i ett nytt inlägg och omröstningen kan börja. Juryn kommer att bestå av mig själv och min mattokiga familj.


Lycka till!!!

6 kommentarer:

Ilva sa...

Jag ville bara tillägga att om man är allergiker, vegan eller vegetarian så får man byta ut ingredienser mot ngt motsvarande!

Nässelblom & choklad sa...

Härliga ingredienser med julkänsla. Får se om jag hinner göra något. Tiden räcker aldrig till för allt man vill. Det ska bli spännande vad det blir för rätter av detta!

annamaria sa...

Ja nu kommer mitt bidrag. Hoppas att det är fler som lämnar in i slutspurten. Ursäkta... Jag kan inte lägga en direktlänk - förklara gärna hur man gör. Men recept och bilder ligger på min blogg:

www.annamariasmatblogg.blogspot.com

Fikonfyllda saffrans scones med västerbotten ost och kalkon
Välj den bild du gillar bäst.

annamaria sa...

Sååå tråkigt - inga mer tävlande eller? Jag som tyckte dessa ingredienser var underbara att pyssla med!

Emma sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Emma sa...

Det blev lite stavfel i förra inlägget märkte jag så jag tog bort det och skrev ett nytt:

Jag märkte inte det här föränn nu så jag tror inte jag hinner laga någonting. Men jag kan ju skriva ner det jag kom på när jag läste detta. Som ett tips inför julen.

Eftersom det är väldigt starka smaker i osten och saffran så tänkte jag att det blir bäst med två rätter. Huvudrätten blir, kokt quinoa/bulgur/couscous smaksatt med saffran, finstrimlad purjolök i och bitar av rökt kalkon. Sedan en rätt med plättar, (gärna små bakade med grädde och lite socker) med västerbottensost i, serverad med fikonmarmelad.