söndag 4 april 2010

Baconlindad kycklingfilé med ädelostsås


Nej, jag har definitivt inte ägnat många timmar i köket den här påsken. Kvalitetstid med familjen har varit prioriterat. Den här maträtten är inte att mycket att orda om..men jag bara älskar sån här sås till kyckling eller fläskfilé och snabb att göra är den också:

Ädelostsås

½Kvibille Gräddädel
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 dl vatten
2 msk Bong kalvfond
2 msk Maizena redning för bruna såser
1 tsk svart eller röd vinbärsgelé(eller möjligen en nypa socker)
salt, peppar, colorit soya

Koka upp allt utom redningen under konstant omrörning/vispning. Red av, koka en minut, smaka av, sätt färg, klart. Godast ihop med flottig klyftpotatis och stekt kyckling eller fläskfilé och stekta grönsaker av något slag.

2 kommentarer:

Drinkrecept sa...

Ser gott ut! Tack för receptet, ska prova omgående :)

Anonym sa...

Det ser supergott ut :-)

Kolla gärna in min NYA MATBLOGG
allt från lättlagade middagar, krämig kladdkaka till nyttigt hembakat bröd.

http://min-matblogg.blogspot.com