
Recept
2 ägg
2,5 dl lavendelsocker
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g sötmandel
0,75 dl mjölk
0,75 dl vispgrädde
1 msk kokande vatten
Mal mandeln(det går bra i matberedare). Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Smält smöret. Tillsätt smör, mjölk, grädde till äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna ich tillsätt även dem. Ta tillsist i det kokande vattnet. Häll upp i smord och bröad form. Baka i 175 graders ugn ca 45 minuter. Prova med en sticka som ska vara torr. Låt kakan bli kall innan du glacerar den.
Glacyr
2 dl florsocker
ca 1 msk pressad citron(ta i lite i taget tills den känns bra och varken för tjock eller för rinnig)
röd+blå hushållsfärg om du vill ha den lila
1 kommentar:
Har du sett att Anna skipper med har en blogg och just nu en pågående tävling??
http://blogg.annaskipper.se/
Skicka en kommentar