tisdag 17 maj 2011

Lilians kaka

Min mamma heter Lilian. Hon fyller år nu i maj. I alla år har hon kallats Lila av sin barndomskamrat. Dessutom tycker hon mycket om syréner. Klart att man bjuder på en syrénlila kaka då. Kakan har smak av lavendel, mandel och citron i ljuv kombination.


Recept

2 ägg
2,5 dl lavendelsocker
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g sötmandel
0,75 dl mjölk
0,75 dl vispgrädde
1 msk kokande vatten

Mal mandeln(det går bra i matberedare). Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Smält smöret. Tillsätt smör, mjölk, grädde till äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna ich tillsätt även dem. Ta tillsist i det kokande vattnet. Häll upp i smord och bröad form. Baka i 175 graders ugn ca 45 minuter. Prova med en sticka som ska vara torr. Låt kakan bli kall innan du glacerar den.

Glacyr

2 dl florsocker
ca 1 msk pressad citron(ta i lite i taget tills den känns bra och varken för tjock eller för rinnig)
röd+blå hushållsfärg om du vill ha den lila

1 kommentar:

Jenna sa...

Har du sett att Anna skipper med har en blogg och just nu en pågående tävling??


http://blogg.annaskipper.se/