En riktig sommarsaft är detta. Och enkel att göra! Passa på, passa på nu innan flädern blommat över!
1 liter jordgubbar
10 st fläderblomsklasar
1 citron i skivor
1 msk citronsyra
1 l vatten
1 kg socker (jag brukar ta 800 g=mindre söt)
1 krm natriumbensoat
Mosa jordgubbarna och blanda med blommor, citronsyra och citronskivor i en rymlig bunke. Koka upp vatten och socker. Rör i natriumbesoat. Slå varmt över bären. Låt stå svalt 3 dygn och sedan är saften färdig. Sila ifrån bären och slå upp saften på flaskor. Var noga med att flaskorna är ordentligt rengjorda. Saften går även bra att frysa.
3 kommentarer:
Mumms det låter jätte sommar-gott! :D det ska jag prova
Låter riktigt gott! Nu har jag ju redan använt alla tillgängliga fläderblommor till vanlig flädersaft (står i en hink och gosar till sig) men till nästa år så provar jag gärna det här receptet!
Gör det, prova! Är verkligen en sommarsaft som smakar ljuvligt att ta fram på vintern och minnas varma härliga sommardagar :)
Skicka en kommentar