onsdag 22 oktober 2008

Storbiff med ugnsrostade rotfrukter och tsatziki


Det är enklare att göra en biff i stället för 4 så är det bara.

500-600 g köttfärs, krydda rikligt, idag blev det med salt, peppar, paprika och oregano. Stek i olja. Färdigt.

Grönsakerna tar lite längre tid men så farligt är det ändå inte. Denna dag blev det 2 rödbetor, 4 morötter, 1 kålrabbi, 2 stora palsternackor, 1 stor rödlök som lades på plåten. Olivolja på och in i 225 garders ugn tills de är klara ca 30 min. Salta med flingsalt. Mumsa!

Tsatziki

2 dl grekisk el. turkisk yoghurt
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk olivolja
½ tsk salt
1 vitlöksklyfta
1 dm gurka

Blanda allt utom gurkan. Riv den på grova sidan av rivjärnet. Krama ur noga och blanda ner i såsen. Låt stå i kylen till servering.

3 kommentarer:

Marsala sa...

Nästa år när du dubblar odlingen får du väl bygga en jordkällare. Be inte mej om grävhjälp bara, för då tar det nog 15 år :-)

Filibabba sa...

mmm vag gott!!!

Unga Morsan sa...

Vad gott! :)