söndag 27 september 2009

Mikaeli marknadI åratal har jag missat denna begivenhet som varje år återkommer till Fredriksdal. Men i år lyckades jag ta mig dit och mina förväntningar var höga.

Inträdet var 120 kronor och kön var lång. När jag äntligen kom in var mina förväntningar ännu högre. Så mycket folk som marknaden lockade!

Vi började borta i de gamla stadskvarteren. Stånd på stånd stod sida vid sida. Brända mandlar, jodå gott och ett stående inslag på markander. Sofies choklad, handlar jag hos i stan alltsom oftast. Skorpor, knäckebröd och sylt. Gäsp! Natursalvor, svindyra pumpor, lite charkprodukter och honung.

Bröd från Röstånga Mölla lockade och jag köpte ett fruktbröd. De hade bara tre bröd att välja på kvar. På sina ställen ringlade sig långa köer och vi gick nyfikna dit. Där såldes grillad korv. Jag är faktiskt väldigt besviken. Och några fler besök på Mikaeli marknad blir det inte för min del.

Däremot var stämningen god och jag gillade hantverksutställningarna, musiken, dansen och den gamle farbrorn som staplade ved. I tryckeriet fanns en utställning med gamla matsedlar från restauranger som jag tänker berätta mer om senare.

2 kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

Att stapla ved är en konst, vi har försökt många gånger men det rasar bara och sen hamnar det i det gamla vanliga travet.

Det kan vara riktigt vackert!

Ingvar Johansson sa...

Va synd att du inte gillade Miakeli marknad. För mig är det en riktig höjdare med möjlighet att träffa o handla av lokala producenter. Jag gillar tanken på att kunna se den som odlat min mat i ögonen.