onsdag 12 december 2012

Underskattad

Syréner vid stugan


Den här onsdagen fick vi välja mellan två teman, ÖVERSKATTAD eller UNDERSKATTAD.

När jag satt där och valde bland mina bilder var det en sak som slog mig. Nämligen hur underskattad den svenska sommaren är. Hela hösten har jag fått höra hur dålig sommaren varit eller nä, det var ju ingen sommar alls. Jag kan inte hålla med.

Dagen före midsommar packade jag cykeln med allt möjligt inklusive katt och flyttade ut i vår kolonistuga. Där bodde vi sedan till den 13 september. Jag minns att det regnade ganska mycket i juni men sommar var det ju ändå. Blomprakten kring stugan var extra tjusig i och med det lite svalare vädret.

Men det gäller att ta vara på de fina stunderna, inte sitta inne och tjura! Jag äääälskar den svenska sommaren, med eller utan regn! Vi är sååå lyckligt lottade som får bo i ett sådant vackert land.

Onsdagstema, fler tolkningar finner du HÄR

5 kommentarer:

Pumita sa...

Lyckodig som har en stuga med vackra syrener! :) Håller fullständigt med dig, min sommar var också fin och visst regnade det en del men det gör det ju varje sommar. Jag tycker om att resa sommaren hemma är klart underskattad.

Eva Trillian sa...

Åh! Äntligen någon som tycker lika :) Sommaren var inte alls dålig. Jo,kanske, om man satt och väntade på Mallorca-väder ;) Jag tyckte den var jättefin! Som du skriver, det gällde att ta till vara på de fina stunderna!

Anneli - A'la Foto sa...

Jag håller med er om att sommaren som var och alla svenska somrar är underskattade för det ska alltid ALLTID klagas! Inget är bra...det är ALLTID dåligt väder...om det så är varmt och soligt sex dagar i veckan så minns de bara den 7 dagen med regn...och det är den man hör om! Märkligt!

Jag tyckte om förra sommaren...den passade mig perfekt!

Sedan tycker jag att alla årstider (möjligtvis inte våren) men framför allt hösten är underskattad....inget duger!! Tråkigt sätt att leva och se saker på! Jag är glad över att jag bor i ett land med fyra årstider och vi bor verkligen fint i Sverige!!

Ta tillvara på det som är bra istället för att fokusera på det som är mindre bra hela tiden kanske..vad vet jag...

ha en skön kväll!

Beppan sa...

Håller helt med - den Svenska sommaren är underskattad! Det gäller att se det fina....

Anna-Eva sa...

Vad trevligt att det finns fler positiva människor här i landet :)