tisdag 4 december 2012
Saffransgrottor med björnbärssylt
Tillsist, en riktig julgoding. Förra året fick mina grottor bäst färg med Kockens saffran. Sämst med Apotekets. Fråga mig inte varför.
12 st
½ g saffran
150 g riktigt mjukt smör
½ dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk marsánsåspulver(för kokning)
Ca 1 dl björnbärsmarmelad(Den gamle fabrik)
Rör smör, socker och saffran. Låt stå ca 10 minuter för bästa färg. Blanda i övriga ingredienser och knåda snabbbt ihop en deg. Forma degen till runda kulor som läggs i pappersformar. Tryck ett hål i varje kula och fyll med sylt. Grädda i 175 grader ca 12-15 minuter.
Lycka till med julbaket!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar